Kotae Expo 2024 tuo tapahtumapaikalle erilaisia vieraita japanilaisen ja korealaisen populaarikulttuurin aiheiden ympäriltä. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan vieraaseemme Makoto Yukimura!

Makoto Yukimura

Makoto Yukimura on japanilainen mangaka. Hänen tunnetuimpia töitään suomalaiselle yleisölle lienee Vinland Saga, jota on julkaistu vuodesta 2005 alkaen, ja jonka julkaisut jatkuvat edelleen. Muita Yukimuran teoksia ovat: 

– Planetes (2001-2004, science fiction)
– Sayōnara ga Chikai node (2004, kertajulkaisu)
– Vinland Saga sarjan erilaiset yhteistyö julkaisut

Ammattilaisdebyyttinsä Makoto Yukimura on tehnyt vuonna 1999, kun Planetes julkaistiin aikakauslehdessä Weekly Morning. Planetes sarjasta on editoitu myös 26-jaksoinen animesarja.

Makoto Yukimuran ura on jatkunut kiireisenä aina hänen debyytistään lähtien. Hänen pidempänä jatkunut viikinkiteemainen sarjansa Vinland Saga on yltänyt monesti parhaiten myyvien mangojen listalle Japanissa, minkä lisäksi se on voittanut Japan Media Arts Festivaalin pääpalkinnon vuonna 2009. Vinland Sagasta tuotettu animesarja on voittanut useita palkintoja vuosien 2020-2024 aikana. 

 

Kotae Expossa Makoto Yukimura nähdään virtuaalisessa haastattelussa sekä Q&A-tilaisuudessa. Haastattelua pääsee seuraamaan Sirius-ohjelmasalissa lauantaina 30.6.2024! Haastattelun jälkeen yleisölle tarjoutuu mahdollisuus esittää tähdelle myös omia kysymyksiä Q&A tilaisuuden muodossa. 

Tutustu Makoto Yukimuraan ja hänen uraansa tarkemmin näissä kanavissa:

X:ssä

AnimeNewsNetwork 

Makoto Yukimura (幸村 誠Yukimura Makoto)

    • Syntynyt 8. toukokuuta 1976
    • Hän on naimisissa, ja hänellä on kolme lasta
    • Debytoi mangakana ammatillisesti vuonna 1999
    • Tunnettu sarjoistaan Planetes ja Vinland Saga 

 

Vinland Saga

Vinland Saga manga on noussut Japanissa suureen suosioon, minkä lisäksi sitä on myös käännetty useille eri kielille. Sarjasta on myös tehty oma animesarjansa, joka on katsottavissa Netflixistä ja Amazon Primesta. Vinland Sagassa kuvataan viikinkiajan elämää, ja se sijoittuu 1000-luvun alun Englantiin ajalle, jolloin tanskalaiset viikingit hallitsivat Englantia. Tutkimusta sarjaa varten Yukimura on käynyt tekemässä muun muassa Islannissa vuonna 2003, ennen sarjan kirjoituksen aloitusta. 

Inspiraationsa Vinland Sagaan hän kertoo löytäneensä animesarjasta Vicky the Viking, jota hän on seurannut lapsena. Sarjaan tutustumisen jälkeen viikingit ja heidän elintapansa ovat kiehtoneet häntä, minkä vuoksi hän on halunnut tuoda esille myös viikinkiajan tavallista elämää sotien ja historiallisten kronikoiden tapahtumien sijaan. Sarjasta on kierrossa jopa 5.5 miljoonaa kopiota. 

Vuonna 2022 Yukimura on työstänyt myös crossover mangan videopeli Assassins Creed Valhallan kanssa, jossa Vinland Sagan protagonisti Thorfinn tapaa Valhallan johtaja Eivorin. Yhteistyö tuotannoista sarjan kanssa löytyy myös Ponkotsuland Saga, joka on tuotettu yhteistyössä Ponkotsu Quest sarjan kanssa. 

 

 

Virtuaalinen vierailu

Mikä on Kotae Expon virtuaalinen vierailu?

Kotae Expossa otamme virtuaalisiin kunniavieraisiimme yhteyden tapahtumapaikalta verkkoyhteyksien yli.

Virtuaalisten vieraidemme haastatteluja pääsee seuraamaan vain paikanpäältä, eikä ohjelmia taltioida. Vieraan haastattelua sujuu tapahtumapaikalla tuttuun tapaan juontajan johdolla. Juontaja yhteistyössä tulkin kanssa esittää vieraallemme myös yleisön esittämät kysymykset Q&A ohjelmaosion aikana. 

Ohjelmat joissa Makoto Yukimura Kotaessa nähdään:

Haastattelu ja Q&A – Sunnuntai 30.3.2024 klo 12:30. Sirius-sali.

Tiedotamme mahdollisista muutoksista. Oikeudet muutoksiin pidätetään.