Kotae Expon ohjelmistossa tullaan näkemään henkeäsalpaava CMV-kilpailu!

CMV-kilpailu, eli cosplaymusiikkivideokilpailu on kaikille avoin videokilpailu, jossa osallistujat kilpailevat yksin tai ryhmissä parhaasta cosplaymusiikkivideo tuotannosta, jossa musiikin ja cosplayn siivittäminä yhdistyvät niin käsikirjoittaminen, näytteleminen ja videokuvaaminen kuin videoeditointikin.

Kilpailun voittajan valitsee ennalta määritetty tuomaristo, jotka päättävät suosikkinsa asetettujen tuomaroinninperusteiden pohjalta. Tuomareiden lisäksi myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan kilpailun aikana. Ohjeet yleisöäänestykseen kerrotaan paikanpäällä finaaliesityksessä. Kilpailun voittajat julkaistaan finaaliesityksessä.

Videossa käytettävälle materiaalille ei ole lähdemaa rajoituksia. Käytettävä lähde voi olla mistä tahansa lisensoidusta teoksesta, esimerkiksi sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.

Kilpailuun ilmoittautuminen aukeaa 9. lokakuuta ja sulkeutuu 19. toukokuuta.

Mikäli osallistujia tulee suuri määrä, järjestetään tarvittaessa esikarsinta. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat finaaliin pääsevät videot, jotka näytetään kilpailussa. Karsinnan tulokset ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään 16.6. sekä karsituille, että finalisteille.

Kilpailijoilla ei ole läsnäolopakkoa, eli kilpailuun voi osallistua, vaikka tapahtumaan ei pääsisi itse paikalle. Kilpailun finalisteille tarjotaan mahdollisuus ostaa normaalihintainen lippu tapahtumaan.

Aikataulu

Ilmoittautuminen alkaa: 9.10.2023
Ilmoittautuminen päättyy: 19.5.2024 klo 23.59
Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 16.6.2024 mennessä
Kilpailun voittajat julkistetaan Kotae Expossa lauantaina 29.6.

Säännöt

Kilpailuun ilmoittautuminen avautuu 9.10.2023 ja päättyy 19.5.2024. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt videot hylätään automaattisesti. Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan tällä sivulla ilmoitetun lähetyspalvelun kautta. Ohjeistukset palvelun käyttöön löydät alempaa.
Voit lähettää kilpailuun ainoastaan yhden (1) videon. Ryhmänä tai yhteistyössä tehdyt videot lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi.

Videon keston tulee olla vähintään 1 minuutti (1:00) ja enintään 4 minuuttia (4:00). Tämän lisäksi videossa saa olla alku- ja lopputekstit, jotka saavat kestää yhteensä enintään 30 sekuntia. Kokonaisuudessaan videon pituus saa siis olla enintään 4 minuuttia ja 30 sekuntia (4:30).

Videon tulee olla cosplaymusiikkivideo, esimerkiksi geneeriset tapahtumavideot eivät ole sallittuja. Videolla voi kuitenkin käyttää tapahtumissa kuvattua materiaalia.
Videomateriaalin on oltava kilpailijan tai tämän tiimin kuvaama, sekä editoima. Videon tulee koostua suurimmaksi osaksi videomateriaalista. Satunnainen still-kuvien käyttö on kuitenkin sallittua.
Videon kuvanlaadun tulee olla riittävän hyvä. Vastaava saattaa karsia teknisesti liian huonolaatuiset videot. Videon tekniset vaatimukset on listattu alempana.
Videon audion tulee koostua suurimmaksi osaksi musiikista. Useamman kappaleen käyttö, sekä tehosteäänien, tekstin sekä dialogien käyttö on sallittua.

Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista ennen kilpailua. Kilpailuun ei kuitenkaan hyväksytä videoita, jotka ovat olleet aikaisempien CMV-kilpailuiden finaalissa.

Käytettävien hahmojen lähdemateriaali on vapaa, mutta niiden on oltava lisensoidusta lähteestä. Oma lähde tai OC-hahmot, eli omat fiktionaaliset hahmot, eivät ole sallittuja paitsi tarpeen vaatiessa nimettöminä taustahahmoina. Osallistumisen yhteydessä tulee lähettää hahmoista kuvia. Lisätiedot siihen liittyen alempana.

Videolla näkyviä cosplayasuja ei arvioida erikseen, asut voivat siis olla itse valmistettuja tai ostettuja. Pukuja voidaan kuitenkin arvioida perustuen videon yleisilmeeseen ja kokonaisuuteen, sekä hahmouskottavuuteen. Pääpainona on kuitenkin hahmojen tunnistettavuus.
Tuotantoryhmällä tulee olla kuvattavien henkilöiden lupa videolla esiintymiseen ja kilpailuissa julkisesti näyttämiseen.

K-18 materiaali on kielletty. Vastaava karsii mahdollisesti liian rajua materiaalia sisältävät videot.

Tekniset vaatimukset

Pyri kuvaamaan ja tallentamaan video parhaalla mahdollisella laadulla. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080px tai 1280x720px. (Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360px.)

Videon FPS (framerate) tulee olla vähintään 23.976fps, kuitenkin enintään 60fps.

Suositeltu lopullinen tiedostomuoto on MP4. Muita hyväksyttyjä tiedostomuotoja ovat AVI, WMV ja MOV.
Valitsethan videolla käytettävän musiikin parhaalla mahdollisella laadulla. Ota huomioon myös mahdollisten puhuttujen dialogiosuuksien sekä tehosteiden äänenlaatu.

Tuomaristo

Kotae Expon CMV-tuomarit esittäytyvät!


xappalose
Terve, tässä xappalose. Olen AMV-puolella kisannut ja tuomaroinut useamman kerran, ja nyt innokkaana siis CMV-tuomariksi!

Cosplayta harrastan aina välillä, ja olen myös tehnyt joitain asuja itse. Löytyy media-alan koulutus, sekä kokemusta videokuvaajan ja editoijan hommista. Musiikkivideoita olen ohjannut, kuvannut ja editoinut. Videoissa katson erityisesti asioita kuten kuvakulmat, leikkaukset, väritys ja tekniset ratkaisut.

 

Laurapplique
Hei! Olen Laura, ja olen harrastanut cosplayta kollektiivisesti 10 vuotta. CMV:t ja lyhytelokuvat ovat tulleet näyttelyn, käsikirjottamisen ja assaroimisen kautta tutuiksi, ja rakastan kuinka monipuolinen ja luova harrastus se on. Olen monen projektin myötä haalinut itselleni kokemusta, ja toivon että näissä kilpailuissa saan nähdä paljon erilaisia ja omaperäisiä tuotoksia!

 

Noni
Moi, olen Noni!
Olen medianomi ja cosplayta olen harrastanut pian seitsemäntoista vuotta, mutta omat taidot loistavat parhaiten esiintyessä!

Olin mukana Pokémon-aiheisessa Valitsen Sinut!-musikaalissa vuonna 2016 ja sen jälkeen olen esiintynyt niin parissa CMV:ssä kuin Desuconin avajaisis- ja päättäjäisesityksissäkin.

Tuomaroin ensimmäistä kertaa ja odotan innolla millaista mieletöntä näyttelijäntyötä ja ohjausta videot sisältävät! Tunnetta kehiin!

Palkinnot

Kilpailussa palkitaan:

  • Tuomariston valitsemat parhaat sijat 1.-3.

  • Yleisön suosikki

Vaadittavat ladattavat tiedostot

  • Kilpailuvideo

  • Referenssikuva hahmosta/hahmoista, 1 – 3 kuvaa per hahmo.

  • Lyhyt synopsis

  • Halutessasi voit lähettää videon mukana liitteitä videontekoprosessista. Liitteet voivat olla kuvia, kuvakaappauksia, videomateriaalia ja/tai tekstiä. Suosimme tiedostomuotoja jpg, png, mp4, pdf ja doc/docx.

Tarkistathan tiedot vielä ennen lähetystä. Ongelmatilanteissa kokeile ensin lähetyspalvelun käyttöä toisella selaimella. Mikäli ongelmia tai kysyttävää ilmenee, ota yhteyttä vastaavaan sähköpostilla osoitteeseen witchii@kotae.fi.

Ilmoittautuminen – Lähetyspalvelun ohjeet

Kilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille!

CMV-kilpailun videoiden lähetyspalvelu löytyy osoitteesta https:xfer.velhosto.fi.

  • Kirjoita lähetyskoodiksi (Transfer code): kotae24-cmv

  • Kirjoita lomakkeelle sähköpostiosoitteesi

  • Kirjoita lähettäjän nimi -kohtaan oma oikea nimesi ja nimimerkki (esim. Etunimi Sukunimi sekä suluissa nimimerkki/ryhmän nimi)

  • Kohtaan lähettäjän viite (sender reference) kirjoita: videon nimi, lista videossa käytetystä lähdemateriaaleista, audiomateriaalista sekä mahdollisesti muita lisätietoja mitä haluat toimittaa järjestäjille. Lisää loppuun myös tieto siitä, oletko tulossa tapahtumaan.

  • Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa, jonka voit liittää mukaan tiedostojen siirto vaiheessa.

  • Kun olet täyttänyt ja vahvistanut ensimmäisen sivun tiedot, voit siirtyä lataamaan video-, kuva- ja tekstitiedostot. Voit raahata tiedostot suoraan ikkunaan, tai klikata ”Lisää tiedostoja” ja selata ne koneeltasi. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla.

  • Nimeäthän kilpailutyösi muodossa: Nimimerkki-Videon nimi

Osallistumisrajoitukset

Kilpailun järjestelyihin osallistuvat tai heidän välitön lähipiirinsä ei voi ottaa osaa kilpailuun.

Henkilötietojen käsittely ja osallistumisehdot

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan CMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Lähetyspalvelun ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry. Syöttämäsi tiedot toimitetaan ainoastaan aiemmin mainituille tahoille.

Osallistumalla kilpailuun osallistuva editoija hyväksyy näissä säännöissä kuvatut ehdot. Osallistuja sallii myös osallistuessaan tietojensa lisäämisen Kompassi -järjestelmään. Jos videosi pääsee finaaliin, eikä sinulla ole tapahtumaan lippua, voit ostaa yhden normaalihintaisen pääsylipun itsellesi. Tarkemmat ohjeet ja lisätiedot lähetetään finaaliin päässeille ennen tapahtumaa.

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysymyksiä kisaan liittyen, otathan yhteyttä CMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen witchii@kotae.fi.