Vaikka tapahtumamme nimestä ei sanaa ”con” löydykään, on cosplay, eli hahmopukeutuminen, tapahtumassamme erittäin sallittua ja siten iso osa koko tapahtumaa. Kotaessa tullaan näkemään myös cosplay-kilpailuja launtaina sekä sunnuntaina, kun kisaajat valloittavat niin pää- kuin sivulavankin! 

 

Cosplay-harrastajat voivat valmistaa cosplay-asun perustuen erilaisiin fiktiivisiin lähteisiin, kuten animaatioihin, peleihin, sarjakuviin tai vaikkapa idoleihin. Hahmon voi suunnitella myös kokonaan itse, jolloin vain mielikuvitus on rajana!

 

Cosplay-kilpailut 

Kotaen cosplay-kilpailuihin osallistuminen edellyttää että hahmon tulee olla peräisin lisensoidusta lähteestä. 

Kilpailujen tarkemmat säännöt julkistaan ennen kisahakujen avautumista.

Ilmoittautuminen kilpailuihin alkaa maaliskuussa 2024!

Yksilöpukukilpailu 

Yksilöpukukilpailuissa nimensämukaisesti pääosassa ovat puvut. Kilpailijat pääsevät poseeraamaan lavalle yleisön eteen, jolloin myös eläytyminen hahmoon on suositeltavaa.

Kilpailujen arviointi koostuu kuitenkin ainoastaan puvun toteutuksesta: Arviointi perustuu puvun tekniseen toteutukseen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä luovaan ongelman ratkaisuun, unohtamatta mahdollisten proppien toteutusta.

Yksilöpukukilpailut järjestetään kolmessa eri kategoriassa: aloittelijat, harrastajat sekä kokeneet. Mikäli täytät yhden tai useamman kriteerin tietystä kategoriasta, ilmoittauduthan kyseiseen kategoriaan. Kotaen Cosplay-tiimi pidättää oikeuden siirtää kilpailijan toiseen sopivampaan kategoriaan, mikäli katsovat sen olevan tarpeellista.

Kilpailukategoriat: 

Kokeneet (HC Fox)

– Olet sijoittunut aiemmin cosplay-kilpailuissa.

– Sinulla on jokin käsityöalan tutkinto tai työskentelet alalla.

– Olet kokenut cosplay-kilpailija. 

Harrastajat (Hobby Fox)

– Olet harrastanut cosplayta useamman vuoden.

– Sinulla on jonkin verran tai ei ollenkaan cosplay-kilpailukokemusta. 

Aloittelijat (Baby Fox) 

– Olet uusi cosplay-harrastuksen parissa.

– Sinulla ei ole aiempaa cosplay-kilpailukokemusta. 

 

Teema

Cosplayn yksilökisasarjojen lisäksi, Kotaesta löytyy kaikille avoin Teema-kilpailukategoria! Tässä kategoriassa teema vaihtuu vuosittain, ja ensimmäisen vuoden kilpailumme teemana on: Demihuman

Demihumanilla tarkoitamme hahmoa, joka on osittain ihminen ja osittain eläin, esimerkiksi Raphtalia-sarjasta The Rising of the Shield Hero.

Tähän kategoriaan saavat osallistua kaikentasoiset kilpailijat, mutta ratkaisevaa on se että sinun tulee pystyä perustelemaan miksi valitsemasi hahmo sopii tämän vuotiseen teemaan.

 

Esityskilpailu

Vastakohtana pukukilpailulle, esityskilpailu tuo mahdollisuuden kilpailla parhaasta esityksestä, sillä arviointi perustuu vain lavalla tapahtuviin juonenkäänteisiin.

Arviointiperusteina ovat juoni, näyttely, yleisilme, sekä hahmo- ja sarjauskollisuus.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai enintään 10 hengen ryhmänä.

Esityksen pituus tulee olla 1-3 minuuttia. 

 

Kotae Cosplay Foxwalk

Mikäli kilpailut eivät ole sinua varten, mutta palat halusta päästä esittelemään asuasi, tarjoutuu siihen täydellinen mahdollisuus Kotaen Cosplay Foxwalkilla. Kyseessä on matalan kynnyksen catwalk-muotinäytös, johon voit osallistua joko yksin tai enintään 6 hengen ryhmänä. Puvut voivat olla itsetehtyjä, ostettuja tai tuunattuja! 

Foxwalkkiin ei kuulu varsinaista esitystä, mutta toivomme uskallusta heittäytyä hahmoon kävelyn sekä poseerauksien aikana. Paikalla on myös juontaja, joka tulee selostamaan muotinäytöstä.

Kotaen Cosplay Foxwalkilla ei ole hahmoille lähderajoituksia.

 

Photoshootit Kotae Expossa

Oletko haaveillut photoshoot-hetkestä asuusi sopivassa ympäristössä, mutta mahdollisuudet siihen ovat olleet rajalliset? 

Kotae Exposta tulet löytämään muutamia erilaisia kuvausseiniä, joiden edustat ovat enemmän ja vähemmän lavastettuja taustaan sopivalla tavalla! 

Lisätietoja kuvausseinien tyyleistä ja lavasteista julkaisemme tapahtuman lähestyessä.

 

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä cosplay-ohjelmaan liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä cosplayvastaavaamme. Tavoitat hänet osoitteella dragoneri (at) kotae.fi