Mitä voit odottaa?

Kotae Expo 2024 tapahtuma on japanilaiseen ja korealaiseen populaarikulttuuriin, animeen ja mangaan keskittyvä suurtapahtuma, joka järjestetään vapaaehtoisvoimin harrastajilta harrastajille!
Tapahtumaa järjestää Kotae Ry, joka on voittoa tavoittelematon yhdistys.

Tapahtumamme toimii kohtaamispaikkana niin uusille kuin vanhoillekin harrastajille, tarjoten samalla mielekästä tehtävää koko viikonlopun ajalle. Ohjelmistossamme tullaankin näkemään puhe- ja esitysohjelmien rinnalla paljon osallistavaa ohjelmaa, kuten työpajoja, kilpailuja, tanssiharjoituksia ja muita ohjelmia, joihin pääset osallistumaan myös itse. Tapahtuman myyntipöytäsali, artesaanit, taidekuja ja kirpputori tarjoavat myös kattauksen aihepiiriemme tuotteita.

Tapahtumamme arvoja kuvastavat turvallisuus, ystävällisyys, ja lämminhenkisyys. Me järjestäjät olemme mukana positiivisella mielellä, ja toivomme sen tarttuvan niin vapaaehtoisiimme, ohjelmanpitäjiimme, myyjiimme kuin kävijöihimmekin!

Tiedotamme kaikista tapahtumaan liittyvistä päivityksistä ja uutisista verkkosivujemme lisäksi myös sosiaalisen median kanavillamme. Käy nappaamassa Kotaen tilit seurantaan Facebookissa, Instagramissa, Threadsissa, X:ssä ja TikTokissa!

_

Tapahtuman aukioloajat

Kotae Expo 2024 on avoinna:

Lauantaina 29.6. klo 10 – 20*
Sunnuntaina 30.6. klo 9 – 17

*Tapahtuman ohjelma jatkuu osassa messukeskuksen tiloista myös ilta- ja yöaikaan. Yksittäisiä ohjelmia lukuunottamatta tapahtuma kuitenkin hiljenee yötä vasten.

_

Mistä sana ”kotae” tulee?

Kotae sanana tulee japanin kielestä ja tarkoittaa vastausta/ratkaisua. Kotae Expo pyrkiikin olemaan vastaus tapahtumien kasvaneeseen kysyntään, ja tarjoamaan harrastamiselle puitteet, joissa sekä uudet harrastajat että pitkänlinjan konkarit pääsevät kohtaamaan toisensa, jakamaan tietotaitoaan ja esittelemään taitojaan monin eri tavoin!

Luonnollisesti tulevaisuudessa kysymykset ja niiden ratkaisut voivat olla erilaisia kuin nyt, ja haluamme olla mukana vastaamassa myös niihin.

Miksi expo eikä con?

Virallisessa merkityksessään conilla ja expolla ei ole suurtakaan eroavaisuutta. Messukeskuksella järjestettävä tapahtuma ei kuitenkaan istu täysin samoihin raameihin, kuin minä con-tapahtumat olemme oppineet tuntemaan, minkä vuoksi samaistuimme tällä kertaa enemmän expo-termiin. Maailmalla expoja on myös perinteisesti järjestetty enemmän juuri messukeskuksen kaltaisissa isoissa tiloissa.

Tapahtumallamme onkin paljon samoja elementtejä kuin coneilla, mutta myönnämme yhdistelevämme kyseisiä elementtejä hieman eri tavalla ja eri suhteessa, samalla kun pyrimme skaalaamaan kokoa ylöspäin!

Miten eroatte con-tapahtumista?

Tapahtumamme koostuu monista coneista tutuista elementeistä, mutta niiden suhteet saattavat hieman poiketa totutusta. Pyrimmekin tuomaan tapahtumamme ohjelmistoon erityisen paljon osallistavaa ohjelmaa, kuten pajoja, tanssimista ja muuta tekemistä. Koska tilanpuute ei ole ensimmäinen huolenaiheemme, haluamme myös tarjota tilaa esimerkiksi hengailulle ja photoshoottaukselle!

Tilamme tarjoavatkin mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa tapahtumaa täysin uudenlaisista lähtökohdista, joten meiltä löytyy varmasti jokaiselle aktiiviselle con-kävijälle jotakin entuudestaan tuttua, ja jotakin uutta.