Mistä on kyse?

Kotae Expo on Japanilaiseen ja Korealaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma. Tapahtuman teemoihin keskeisesti kuuluvat manga, anime, cosplay, japanilainen ja korealainen musiikki, tanssi, sekä lauta- ja videopelit.

Jokainen on tervetullut tapahtumaamme sellaisena kuin on, ja tärkeintä on pitää hauskaa yhdessä muiden samojen teemojen harrastajien kanssa. Tapahtumassa esimerkiksi cosplayn, eli eri hahmoiksi pukeutumisen ilon pääseekin jakamaan satojen muiden harrastajien ja kavereiden kanssa.

Kotae Expo kerää yhteen lukuisia eri ikäisiä harrastajia ympäri Suomen. Tapahtuma sopii paitsi kokeneille harrastajille, myös sen aiheisiin ensimmäistä kertaa tutustuvalle. Tapahtumapaikalta löytyykin paljon puuhaa koko viikonlopun ajalle, kuten erilaisia pajoja, kilpailuita ja muita ohjelmia.

Vaikka cosplay on tapahtumassamme suuressa roolissa, ei Kotae Expoon osallistuminen edellytä cosplay asuun pukeutumista. Pukeutuminen ei myöskään velvoita osallistumaan cosplay kilpailuihin tai kuvattavana olemiseen.

Ikäraja

Kotae Expo on päihteetön ja ikärajaton tapahtuma.

Tapahtumaan osallistuvan nuoren tulee kuitenkin pystyä huolehtimaan itsestään, mikäli he vierailevat tapahtumassa ilman vanhempiaan. Suosittelemmekin alle 12-vuotiaita vierailemaan tapahtumassa vanhempiensa seurassa.

Mikäli lapsesi osallistuu tapahtumaan yksin, keskustelettehan ennen tapahtumaa, kuinka muiden osallistujien ja pukuilijoiden kanssa tapahtumassa tulee toimia. Näin sekä heillä että muilla osallistujilla jää tapahtumasta positiivinen kokemus. Kannustamme myös keskustelemaan valokuvaukseen liittyvistä ohjeistuksista. Lupaa valokuvaukseen tulee aina pyytää kuvattavalta. Tarkemmat järjestyssääntömme julkaistaan kevään aikana.

Majoitus ja ruokailu

Tapahtuma järjestää osallistujilleen lattiamajoituksen. Lattiamajoitus on maksullinen, ja sen paikat tulevat myyntiin kevään aikana. Messukeskuksen välittömässä läheisyydessä hotelleja on vain vähän. Bussiliikenne Tampereen keskustaan on kuitenkin säännöllistä, joten majoitusta voi etsiä hieman kauempaakin.

Tapahtuman aikana messukeskuksen ravintolat ovat auki, joten ruoan noutamiseksi ei messukeskukselta ole välttämätöntä poistua viikonlopun aikana.

Lattiamajoitus ja lounasliput messukeskuksen ravintoloihin on hankittavissa myös pakettina Super ja Ultimate VIP-lippupakettien muodossa.

Turvallisuus & ensiapu

Turvallisuus lukeutuu yhdistyksemme ja tapahtumamme arvoihin. Tapahtuman turvallisuudesta vastaavatkin joukko järjestyksenvalvojia yhdessä kokeneen turvallisuustiimimme kanssa. Järjestyksenvalvojen lisäksi tapahtumassa päivystävät häirintäyhdyshenkilöt, joihin osallistujamme voivat olla yhteydessä matalalla kynnyksellä koska tahansa.

Tapahtumassa päivystävät myös kokeneet ensiapupäivystäjät, jotka osaltaan avustavat tapahtuman osallistujia tarpeen tullen. Ensiaputaitoisia henkilöitä löytyy myös tapahtuman järjestyksenvalvojista sekä tapahtuman muusta organisaatiosta.

Matkatavarat

Tapahtumapaikalla osallistujia palvelee koko tapahtuman aukioloajan narikka, jossa matkalaukut, makuualustat, ja muut tavarat säilyvät päivän ajan turvallisesti. Tavaroiden luovuttaminen narikkaan tapahtuu omalla vastuulla, mutta narikassa päivystää aina tapahtuman vapaaehtoinen, joka pitää samalla silmällä, ettei tiskin takana vieraile sinne kuulumattomia henkilöitä.

Lisäkysymyksiä?

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, ethän epäröi olla meihin yhteydessä. Yleisissä kysymyksissä tavoitat kaikki järjestäjämme osoitteella kotaery@gmail.com.


Lämpimästi tervetuloa Kotaeen!