Kotae Expoon rantautuu oma AMV eli anime music video kilpailu uudella, mutta kuitenkin jo monelle editoijalle tutulla formaatilla: IC eli Iron Chef!
Yksinkertaisesti Iron Chef formaatin idea on luoda video annetun lyhyemmän aikavälin sisällä sekä rajatuilla materiaaleilla.

Tutustu tarkemmin alla kilpailun sääntöihin ja osallistumisohjeisiin!

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua yhden tai useamman henkilön itse tekemällä musiikkivideolla. Kilpailuvideon koostaminen tulee olla aloitettu aikaisintaan maanantaina 27.5. sekä lopettaa alla esitetyn deadlinen mukaisesti.
Kilpailua varten on laadittu biisilista, jonka valikoimasta osallistujan tulee valita itselleen mieluisin musiikki. Kilpailuun ei hyväksytä videoita, joiden musiikki on valittu listan ulkopuolelta. Musiikin leikkaaminen ja muokkaus on sallittua.

Tutustu biisilistaan tästä!

Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi 16.6.2024 klo 23.59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä.

Deadline: 16.6.2024 klo.23:59
Finaaliesitys: 30.6.2024

Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa osallistujan oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä. Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä.

Koska kyseessä on IC-kilpailu, videoiden on oltava tätä kyseistä kisaa varten tehtyjä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Kisassa on käytössä julkaisukielto (videoita ei saa julkaista tai striimata ennen kisaa).

Kilpailuun voi osallistua yhden tai useamman ihmisen itse editoimalla videolla, jossa visuaalisesta mediasta suurin osa (vähintään 60%) on peräisin itä- tai kaakkois-aasialaisesta lähteestä. Sallittuja medialähteitä ovat anime, manga sekä itä-aasialaiset ja kaakkois-aasialaiset animaatiot, sarjakuvat, videopelit, fiktiiviset tv-sarjat sekä fiktioelokuvat. Mediatyyppien yhdistely (esim. anime ja live action samassa videossa) on sallittua.

Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.
Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 70 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu. Videon audiomateriaalissa (musiikki, dialogi, ääniefektit) ei ole lähdemaarajoitteita.

Videossa ei saa näkyä tekijän nimeä ja/tai nimimerkkiä, animen teksityksiä, alkuperäisiä TV-kanavien logoja tai striimipalveluiden logoja, eikä tekijöiden nimiä sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (OP/ED).

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Huomioithan, että tapahtumapaikan salitekniikka toistaa maksimissaan 30fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 45 sekuntia (0:45) ja maksimissaan 4 minuuttia (4:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään.
Yhteistyövideon voittaessa jaetaan tekijöille yksi yhteinen palkinto.

Kilpailun AMV-vastaava tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä.

Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat mahdollisista ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Kilpailussa ei suoriteta esikarsintaa, mikäli videomäärä pysyy maltillisena (alle 24 videota). Finaalissa tullaan esittämään kaikki sääntöjenmukaiset videot. AMV-vastaava tarkistaa kaikki lähetetyt videot sääntörikkeiden varalta. Mikäli sääntörikkeitä ilmenee, on AMV-vastaava kilpailijaan yhteydessä lähetyslomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
Mikäli esikarsinta tarvitsee suorittaa, toimii kisan vastaava, sekä vastaavan valitsema väliaikainen tuomaristo videoiden pisteyttäjinä. Pistelistat julkaistaan kilpailun jälkeen.
Kilpailussa ei ole tuomaristoa. Palkinnot jaetaan finaaliesityksen aikana auki olevan yleisönäänestyksen perusteella. Yleisöäänestyksen ohjeet kerrotaan heti kilpailun alussa.

Palkinnot

Yleisöäänestys sijat 1. – 3.

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen “Nimimerkki” muodolla “EtunimiSukunimi”.

Lähetä videot Velhosto Xfer -lähetyspalvelun kautta, seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Siirry osoitteeseen: xfer.velhosto.fi
Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: kotae24-amv
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”Etunimi Sukunimi (Nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: Videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa.

Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan witchii@kotae.fi.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen witchii@kotae.fi.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, vastaava tai muu tapahtuman edustaja olla yhteydessä tapahtuman pääjärjestäjään. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.