Kamppailulajit ja kamppailu-urheilu ovat merkittävä osa japanilaista pop-kulttuuria, aina koulujen kendokerhoista pitkäikäisiin sarjoihin. Kotae Expoon saapuu useiden lajien edustajia esittämään miltä niin aseeton kuin aseellinen kamppailu näyttävät käytännössä. Käytännön kokemusta haluavat voivat kehittää budohenkeään niin Lightsaber Arenalla kuin Aikido-harjoituksissakin.

Logo OGKK Finland white&gold

OGKK Finland esittää: Goju-ryu Karate

Goju-ryu, suomeksi “kova-pehmeä-tyyli”, on yksi laajimmalle levinneistä perinteisen Okinawalaisen karaten tyyleistä. OGKK Finlandin jäsenseurat esittelevät läpileikkauksen alkeista sovellukseen siitä, mitä karaten harjoittaminen on ja miten se kehittää kehoa ja mieltä.

OGKK Finland

OGKK Finland edustaa suomalaisia Okinawa Goju-ryu -karateseuroja ja toimii linkkinä OGKK:n pääorganisaatioon Okinawalla ja muiden maiden OGKK-järjestöihin.

OGKK Finlandin Goju-ryu-kollegio myöntää tyylisuunnan dan-arvot Suomessa ja vahvistaa ne Okinawalle. Yhdistys kouluttaa seurojen opettajia ja hyväksyy opettajien vyönmyöntämisoikeudet. Yhdistys järjestää vuosittain leirejä ja muita tapahtumia.

Lisätietoja kotisvuillamme.

NozomiLogo

Näe, kuule ja koe: Aikidon Maailma

Aikido ei ole pelkästään fyysistä harjoittelua; se on matka itsetuntemukseen ja myötätuntoon. Nozomin aikidoseura tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua tähän syvälliseen budolajiin esittelytilaisuudessamme, jossa yhdistyvät harmonia, voima ja yhteisöllisyys. Tapahtumamme kutsuu sinut kokemaan aikidon arvoja käytännössä.

Meillä, aikido ei ole kilpailua, vaan väylä henkilökohtaiseen kasvuun ja sisäisen tasapainon löytämiseen. Osallistumalla tapahtumaamme saat tilaisuuden kokea, miten aikido opettaa myötätuntoa, itsekuria ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tämä on enemmän kuin laji; se on polku kohti parempaa itseä ja syvempää yhteyttä ympäröivään maailmaan.

Liity seuraamme tatamille, kokeile itse ja tutustu muiden harrastajien sekä kokeneiden harjoittelijoiden  inspiroivaan yhteisöön. Aikido on kaikenikäisille sopiva, tarjoten jokaiselle mahdollisuuden kehittää sekä fyysistä että henkistä vahvuutta leikkisässä ja tuomitsemattomassa ympäristössä.

Tampereen Aikidoseura Nozomi

Tampereen AikidoseuraNozomi ry on Suomen Aikidoliiton jäsen, joka kuuluu Japanilaiseen Aikikai-järjestöön. Sen juuret ovat Aikikai-säätiössä, joka on aikidon keskusorganisaatio Japanissa. Sen perusti Morihei Ueshiba, aikidon perustaja, ja sitä johtaa nykyään hänen jälkeläisensä.

Lisätietoja kotisivuillamme.

TaidoHihamerkki

Taido-näytös ja harjoitukset

Taido on nykyaikainen, vanhan japanilaisen perinteen omaava kamppailu-urheilulaji. Laji on suhteellisen nuori ja se on kehitetty nykyaikaisten ihmisten ja yhteiskunnan mukaiseksi jatkuvasti kehittyväksi taistelulajiksi. Kotae Expossa sunnuntaina pääset sekä näkemään että kokemaan itse tatamilla, miten laji toimii.

Tampereen Taido

Tampereen Taidon kaikki harjoitukset pidetään Nääshallissa (Näsijärvenkatu 8). Treeneihin ovat aina tervetulleita kaikki vierailevat taidokat, oli kyse sitten yhdestä kerrasta tai pysyvämmästä paikkakunnan vaihdosta.

Lisätietoja kotisivuillamme.

YaguyShinkageRyuLogo

Yagyu shinkage ryu miekkailunäytös

Yagyu shinkage ryu on eräs vanhimmista japanilaisista miekkailukoulukunnista, jonka opit ovat välittyneet sukupolvelta toiselle yli 400 vuoden ajan. Laji on kuuluisa muun muassa siitä, että shogun Tokugawa Ieyasu valitsi sen aikoinaan viralliseksi tyylisuunnaksi itselleen ja eliittijoukoilleen.
 
Lajin harjoitteluun kuuluu sekä bambumiekoilla tehtäviä paritekniikoita että metallimiekalla tehtäviä yksilötekniikoita. Harjoittelu kehittää kokonaisvaltaisesti niin kehoa kuin mieltä ja syventää lisäksi ymmärrystä japanilaisesta kulttuurista.
 
Kotae expossa pääset näkemään perinteisen budonäytöksen, jossa esittelemme lajin tekniikoita. Näytöksen jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan lajista, tutkia varusteita sekä halutessaan myös kokeilla hieman lajin harjoittelemista.

Ryuzankai Tampere

Suomeen lajin opit ovat välittyneet Chukyon yliopiston kautta opettajaltamme Ishiguro Mineshi senseiltä, joka on lajin edellisen suurmestarin Yagyu Nobuharu soken parhaita oppilaita. Seuramme Ryuzankai Tampere on perustettu virallisesti syksyllä 2022, mutta olemme treenanneet lajia pienimuotoisesti jo yli 10 vuoden ajan. Harjoituksiimme on tervetullut kokeilemaan kuka vain, ja kaikki tarvittavat varusteet saa alkuun ilmaiseksi käyttöön.

Jos olet kiinnostunut, ota rohkeasti yhteyttä: ryuzankai.tampere[at]protonmail.com

 

Seibukan
Matayoshi_kobudo

Seibukan karate & Shinbukai kobudo

Esitetään karaten perustekniikkaa, kataa, paritekniikkaa yleisemmin ja joitain katan sovelluksia. Kobudon puolella esitetään erilaisia asekatoja ja joitain paritekniikkoja.

Finland Shorin-Ryu Seibukan Karate-do

Seibukan, ”pyhän taidon koulu”, on mestari Zenryo Shimabukuron perustama koulukunta. Tyylin pohjana on Shimabukuron opettaja Kyan Chotokun perinteikäs Shorin-ryu -karate. 

Shorin-ryu on okinawalaisen karaten vanhin tyylisuunta. Seibukanin harjoittelu perustuu perinteisiin kata-liikesarjoihin sekä niiden mukana opetettaviin kamppailullisiin sovelluksiin. Sovellusten myötä harjoittelija oppii kamppailun tekniikkaa ja taktiikkaa. 

Finland Shorin-ryu Seibukan Karate-do ry on tyylin virallinen kattojärjestö Suomessa ja IOSSKA:n, lajin kansainvälisen pääjärjestön, edustaja. Yhdistys jatkaa osaltaan Kyan Chotokun karateperinnettä ja huolehtii seuroissaan sekä taitojen että sisällön pysymisestä perinteen mukaisina.

Matayoshi kobudo Shinbukai

Matayoshi Kobudo on okinawalaisen mestari Shinpo Matayoshin tyyli ja eräs Okinawan asetaitojen haaroista. Karaten tapaan Okinawan kobudoa harjoitellaan liikesarjojen sekä sarjasovellusten kautta.

Okinawalainen kobudo on eri perinnettä kuin Japanin pääsaarten samuraitaustainen kobudo.

Harjoittelemamme Matayoshi Kobudo Shinbukai on Seisho Itokazu -sensein mukainen tapa Matayoshi Kobudon opettamiseen. Bo, karttu, on ensimmäinen opetettavista aseista. Tämän jälkeen tutustutaan sain, tonfan sekä nunchakun tekniikoihin. Myöhemmissä vaiheissa mukaan tulevat myös nuntibo – okinawalainen keihäänkaltainen ase – kolmiosainen san setsu kon -nunchaku, eku eli airo sekä kuwa, kuokka.