Cosplay harrastajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan useissa eri sarjoissa Kotae Expon cosplay kilpailuissa! Tutustuthan ennen kilpailuihin ilmoittautumista huolellisesti kilpailuluokan tarkempiin sääntöihin. Eri kilpailuluokkiin pääset tutustumaan tällä sivulla.

 

Cosplay-kilpailuiden lisähaku on auki! 

Ilmoittaudu mukaan lisähakuun täältä!

 

Yksilöpukukilpailujen kilpailijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tutustu yksilöpukukilpailun tarkempiin sääntöihin TÄÄLLÄ.

Esityskilpailuun kilpailijat valitaan hakemusten perusteella.
Tutustu esityskilpailun tarkempiin sääntöihin TÄÄLLÄ.

 

Yksilöpukukilpailu 

Yksilöpukukilpailuissa nimensämukaisesti pääosassa ovat puvut. Kilpailijat pääsevät poseeraamaan lavalle yleisön eteen, jolloin myös eläytyminen hahmoon on suositeltavaa.

Kilpailujen arviointi koostuu kuitenkin ainoastaan puvun toteutuksesta: Arviointi perustuu puvun tekniseen toteutukseen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä luovaan ongelman ratkaisuun, unohtamatta mahdollisten proppien toteutusta.

Yksilöpukukilpailut järjestetään kolmessa eri kategoriassa: aloittelijat, harrastajat sekä kokeneet. Mikäli täytät yhden tai useamman kriteerin tietystä kategoriasta, ilmoittauduthan kyseiseen kategoriaan. Kotaen Cosplay-tiimi pidättää oikeuden siirtää kilpailijan toiseen sopivampaan kategoriaan, mikäli katsovat sen olevan tarpeellista.

Tutustu yksilöpukukilpailujen tarkempiin sääntöihin TÄÄLLÄ

Kilpailukategoriat: 

Kokeneet (HC Fox)

– Olet sijoittunut aiemmin cosplay-kilpailuissa.

– Sinulla on jokin käsityöalan tutkinto tai työskentelet alalla.

– Olet kokenut cosplay-kilpailija. 

Harrastajat (Hobby Fox) (TÄYNNÄ)

– Olet harrastanut cosplayta useamman vuoden.

– Sinulla on jonkin verran tai ei ollenkaan cosplay-kilpailukokemusta. 

Aloittelijat (Baby Fox) 

– Olet uusi cosplay-harrastuksen parissa.

– Sinulla ei ole aiempaa cosplay-kilpailukokemusta. 

 

Teema

Cosplayn yksilökisasarjojen lisäksi, Kotaesta löytyy kaikille avoin Teema-kilpailukategoria! Tässä kategoriassa teema vaihtuu vuosittain, ja ensimmäisen vuoden kilpailumme teemana on: Demihuman

Demihumanilla tarkoitamme hahmoa, joka on osittain ihminen ja osittain eläin, esimerkiksi Raphtalia-sarjasta The Rising of the Shield Hero.

Tähän kategoriaan saavat osallistua kaikentasoiset kilpailijat, mutta ratkaisevaa on se että sinun tulee pystyä perustelemaan miksi valitsemasi hahmo sopii tämän vuotiseen teemaan.

Tutustu yksilöpukukilpailun tarkempiin sääntöihin TÄÄLLÄ

 

Esityskilpailu

Vastakohtana pukukilpailulle, esityskilpailu tuo mahdollisuuden kilpailla parhaasta esityksestä, sillä arviointi perustuu vain lavalla tapahtuviin juonenkäänteisiin.

Arviointiperusteina ovat juoni, näyttely, yleisilme, sekä hahmo- ja sarjauskollisuus.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai enintään 10 hengen ryhmänä.

Esityksen pituus tulee olla 1-3 minuuttia. 

Tutustu esityskilpailun tarkempiin sääntöihin TÄÄLLÄ

 

Tuomarit 

Yksilöpukukilpailun tuomarit

Kuvaaja Anni Ågren
Kuvaaja Anni Ågren

Moona / nomoxya

Hei kaikki! Olen Moona ja coneista sekä sosiaalisesta mediasta minut voi tunnistaa nimellä nomoxya. Olen harrastanut cosplayta jo yli 10 vuotta ja sen aikana on tullut väsäiltyä monia erilaisia cosplayasuja sekä kilpailtua muutamaan otteeseen. Cosplaykilpailujen tuomarina olen myös toiminut aikaisemmin.

Olen myös juuri valmistunut muodin ja puvustuksen muotoilijaksi, joten käsityöt alkaa olemaan hanskassa. Cosplayasuja tehdessä rakastan tehdä huolellista suunnittelutyötä asun yksityiskohdista ja hahmouskollisista materiaalivalinnoista. 

Kilpailuissa tulen kiinnittämään huomiota erityisesti materiaalivalintoihin, puvun istuvuuteen sekä asukokonaisuuden hahmouskolliseen toteutukseen. Rakastan nähdä huolellisesti toteutettuja asukokonaisuuksia mistä huokuu cosplayharrastajan rakkaus hahmoa kohtaan <3

Hurjasti tsemppiä kaikille kisaajille kisaviikonloppuun ja loppurutistukseen asujen kanssa! Pidetään kaikki kivaa Kotae Expossa!

Kuvaaja Mialiinacosphoto
Kuvaaja Nyymix

Liisa / Volpi

Moi! Olen Volpi, ensimmäistä kertaa tuomariston puolella cosplaykilpailuissa! Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2010 ja aloitin kisaamisen vuonna 2016. Kisojen parissa on tullut pyörittyä aika paljonkin, joten on hauska nähdä kilpailu myös tuomariston puolelta.

Omasta mielestäni cosplayssa on hauskinta keksiä uusia innovatiivisia tapoja käyttää materiaaleja ja oppia uusia työskentelytapoja, joten toivonkin näkeväni hienoja juttuja myös kisapuvuissa!

Onnea matkaan kaikille kisaajille, nähdään Kotae Expossa~!

 

Esityskilpailun tuomarit

Annika-Kallio-Kuvaaja-Erika-Lampi
Kuvaaja Erika Lampi
Annika-Kallio-Kuvaaja-Erika-Lampi-2-1
Kuvaaja Erika Lampi

Annika Kallio / Pompuli

Olen Annika Kallio nimimerkillä Pompuli. Olen koulutukseltani vaatetusalan artesaani. Tällä hetkellä opiskelen muotoilijaksi Muoti ja puvustus -linjalla. Aloitin cosplay-harrastuksen vuonna 2012. Olen ollut coneissa tuomarina, vänkärinä, cosplay-vastaavana sekä cosplay-mammana. Cosplay-tuomarina olen ollut K-con Suomi tapahtumissa vuosina 2019 ja 2023. Minulla on myös omakohtaista kokemusta esitys- ja pukukilpailuista. Vuonna 2017 voitin K-con Suomi tapahtuman pukukilpailun. Viimeisin esityskilpailukokemukseni on Traconista vuodelta 2017.

Tuomarina kiinnitän huomiota puvun työnjälkeen ja hahmouskollisuuteen referenssikuvan perusteella. Esityksessä kiinnitän erityistä huomiota esityksen kulkuun, uskottavuuteen ja musiikin sekä lavasteiden käyttöön. Erikoistaitonani on kyky silmäillä puvun yksityiskohtia ja istuvuutta.

Cosplay-harrastuksessa pidän eniten siitä, että pääsen näkemään monenlaisia muiden tekemiä pukuja. Arvostan puvuissa taidokasta työnjälkeä, monipuolista materiaalien käyttöä ja hahmo uskollisuutta.

Odotan innolla, minkälaisia pukuja ja esityksiä olette keksineet! Stemppiä kilpailuun! 🙂

 

Kuvaaja Hobitteh
Kuvaaja Mialiinacosphoto

Typoi

Hei, olen Typoi! Olen harrastanut cosplayta yli kymmenen vuotta ja kisannut pääasiallisesti esityispainoitteisissa kilpailuissa. Olen myös ollut mukana monissa CMV-tuotannoissa niin näyttelijän kuin ohjaajankin saappaissa. Viimeisin kisani oli Traconin esityskisa 2022, josta voitimme parini kanssa Paras kokonaisuus -palkinnon. Olen toiminut myös juontajana Cosplayn SM-kisoissa ja Comic Conissa Tampereella. Tuomarina olen nyt ensimmäistä kertaa.

Cosplayesityksissä rakastan luovuutta ja sitä, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Esityskilpailussa ideat voi päästää (hallitusti) valloilleen. Tuomarina kiinnitän huomiota ennen kaikkea eläytyvään tarinankerrontaan ja lavankäyttöön.

 

IMG_0127

Jarmo koski

 Tämä tuomari ei liiemmin kaipaa esittelyä sillä kyseessä on Kotae Expon kunniavieras Jarmo Koski! Koski on tunnettu suomalainen näyttelijä jolla löytyy kokemusta esiintymisestä niin teatterissa, televisiossa kuin ääninäyttelijänäkin.

Kosken tarkempaa esittelyä voit lukea kunniavierassivuilta TÄÄLTÄ.

 

Kysymyksiä?

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä cosplay-kilpailuihin liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä cosplayvastaavaamme. Tavoitat hänet osoitteella dragoneri (at) kotae.fi