Cosplay harrastajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan useissa eri sarjoissa Kotae Expon cosplay kilpailuissa! Ennen kilpailuihin ilmoittautumista, otathan huomioon, että Kotaen cosplay-kilpailuihin osallistuminen edellyttää, että hahmo on peräisin lisensoidusta lähteestä. 

 

Kilpailujen tarkemmat säännöt julkistaan ennen kisahakujen avautumista.

Ilmoittautuminen kilpailuihin alkaa maaliskuussa 2024!

 

Yksilöpukukilpailu 

Yksilöpukukilpailuissa nimensämukaisesti pääosassa ovat puvut. Kilpailijat pääsevät poseeraamaan lavalle yleisön eteen, jolloin myös eläytyminen hahmoon on suositeltavaa.

Kilpailujen arviointi koostuu kuitenkin ainoastaan puvun toteutuksesta: Arviointi perustuu puvun tekniseen toteutukseen, materiaalivalintoihin, hahmouskollisuuteen sekä luovaan ongelman ratkaisuun, unohtamatta mahdollisten proppien toteutusta.

Yksilöpukukilpailut järjestetään kolmessa eri kategoriassa: aloittelijat, harrastajat sekä kokeneet. Mikäli täytät yhden tai useamman kriteerin tietystä kategoriasta, ilmoittauduthan kyseiseen kategoriaan. Kotaen Cosplay-tiimi pidättää oikeuden siirtää kilpailijan toiseen sopivampaan kategoriaan, mikäli katsovat sen olevan tarpeellista.

Kilpailukategoriat: 

Kokeneet (HC Fox)

– Olet sijoittunut aiemmin cosplay-kilpailuissa.

– Sinulla on jokin käsityöalan tutkinto tai työskentelet alalla.

– Olet kokenut cosplay-kilpailija. 

Harrastajat (Hobby Fox)

– Olet harrastanut cosplayta useamman vuoden.

– Sinulla on jonkin verran tai ei ollenkaan cosplay-kilpailukokemusta. 

Aloittelijat (Baby Fox) 

– Olet uusi cosplay-harrastuksen parissa.

– Sinulla ei ole aiempaa cosplay-kilpailukokemusta. 

 

Teema

Cosplayn yksilökisasarjojen lisäksi, Kotaesta löytyy kaikille avoin Teema-kilpailukategoria! Tässä kategoriassa teema vaihtuu vuosittain, ja ensimmäisen vuoden kilpailumme teemana on: Demihuman

Demihumanilla tarkoitamme hahmoa, joka on osittain ihminen ja osittain eläin, esimerkiksi Raphtalia-sarjasta The Rising of the Shield Hero.

Tähän kategoriaan saavat osallistua kaikentasoiset kilpailijat, mutta ratkaisevaa on se että sinun tulee pystyä perustelemaan miksi valitsemasi hahmo sopii tämän vuotiseen teemaan.

 

Esityskilpailu

Vastakohtana pukukilpailulle, esityskilpailu tuo mahdollisuuden kilpailla parhaasta esityksestä, sillä arviointi perustuu vain lavalla tapahtuviin juonenkäänteisiin.

Arviointiperusteina ovat juoni, näyttely, yleisilme, sekä hahmo- ja sarjauskollisuus.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai enintään 10 hengen ryhmänä.

Esityksen pituus tulee olla 1-3 minuuttia. 

 

 

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä cosplay-kilpailuihin liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä cosplayvastaavaamme. Tavoitat hänet osoitteella dragoneri (at) kotae.fi