Kotae Expo 2024 tuo tapahtumapaikalle erilaisia vieraita japanilaisen ja korealaisen populaarikulttuurin aiheiden ympäriltä. Pääset tutustumaan julkaistuihin vieraisiimme tällä sivulla. Vieraidemme nimiä klikkaamalla pääset myös heistä kertovaan uutisartikkeliimme, josta löydät heistä tarkempia lisätietoja.

Kaikki tapahtuman vieraat julkaistaan kevään 2024 aikana.

Julkaistut kunniavieraamme ovat:

  • Makoto Yukimura – Japanilainen mangaka. – Virtuaalinen kunniavieras
  • Tasuku Hatanaka – Japanilainen näyttelijä, ääninäyttelijä ja laulaja. – Virtuaalinen kunniavieras
  • Gen Takagi – Japanilainen koomikko.
  • Namikolinx – Suomalainen sisällöntuottaja ja sosiaalisen median vaikuttaja.
  • ZoneVD & Herbalisti – Suomalaisia tubettajia ja sisällöntuottajia.
  • Daiki Yoshikawa – Japanilainen Youtube -vaikuttaja ja bloggaaja.
  • Jarmo Koski – Suomalainen ääninäyttelijä, näyttelijä ja monilahjakkuus

Makoto Yukimura

Makoto Yukimura on japanilainen mangaka. Hänen tunnetuimpia töitään suomalaiselle yleisölle lienee Vinland Saga, jota on julkaistu vuodesta 2005 alkaen, ja jonka julkaisut jatkuvat edelleen. Muita Yukimuran teoksia ovat: 

– Planetes (2001-2004, science fiction)
– Sayōnara ga Chikai node (2004, kertajulkaisu)
– Vinland Saga sarjan erilaiset yhteistyö julkaisut

Ammattilaisdebyyttinsä Makoto Yukimura on tehnyt vuonna 1999, kun Planetes julkaistiin aikakauslehdessä Weekly Morning. Planetes sarjasta on editoitu myös 26-jaksoinen animesarja.

Makoto Yukimuran ura on jatkunut kiireisenä aina hänen debyytistään lähtien. Hänen pidempänä jatkunut viikinkiteemainen sarjansa Vinland Saga on yltänyt monesti parhaiten myyvien mangojen listalle Japanissa, minkä lisäksi se on voittanut Japan Media Arts Festivaalin pääpalkinnon vuonna 2009. Vinland Sagasta tuotettu animesarja on voittanut useita palkintoja vuosien 2020-2024 aikana. 

Kotae Expossa Makoto Yukimura nähdään virtuaalisessa haastattelussa sekä Q&A-tilaisuudessa. Haastattelua pääsee seuraamaan Sirius-ohjelmasalissa sunnuntaina 30.6.2024! Haastattelun jälkeen yleisölle tarjoutuu mahdollisuus esittää tähdelle myös omia kysymyksiä Q&A tilaisuuden muodossa. 

Ohjelmat joissa Makoto Yukimura Kotaessa nähdään:

Haastattelu ja Q&A – Sunnuntai 30.3.2024 klo 12:30. Sirius-sali.


Tasuku Hatanaka

Tasuku Hatanaka on japanilainen näyttelijä, ääninäyttelijä ja laulaja. Tasuku Hatanaka tunnetaan muun muassa rooleistaan sarjoissa ja elokuvissa:

– Yu-Gi-Oh! Zexal
– Ushio and Tora
– My Hero Academia
– Ultraman Z
– My Hero Academia
– Maboroshi
– Bubble

Hän on tähdittänyt urallaan myös monia videopelejä, joihin lukeutuvat muun muassa Genshin Impact, Final Fantasy, Shadowverse, Fire Emblem Warriors: Three Hopes, ja Kingdom Hearts.

Debyyttinsä ääninäyttelijänä hän on tehnyt Edmund Pevensien roolissa, Narnian tarinoiden japaninkielisessä dubbauksessa, jonka jälkeen hän on ollut mukana myös monien muiden elokuvien ja sarjojen dubbauksissa.

Kotae Expossa Tasuku Hatanaka nähdään virtuaalisessa haastattelussa sekä Q&A-tilaisuudessa. Haastattelua pääsee seuraamaan Sirius-ohjelmasalissa Sunnuntaina 30.6.2024! Haastattelun jälkeen yleisölle tarjoutuu mahdollisuus esittää tähdelle myös omia kysymyksiä Q&A tilaisuuden muodossa. 

Ohjelmat joissa Tasuku Hatanaka Kotaessa nähdään:

Haastattelu ja Q&A – Sunnuntai 30.6.2024 klo 14:00. Sirius-sali.


Gen Takagi

Gen Takagi on Suomeen muuttanut japanilainen koomikko, joka tunnetaan myös YouTube-kanavastaan GEN TAKAGI | KORKEALINNA.

Vieraamme unelmana on yhdistää Suomen ja Japanin komediaa tuomalla japanilaista komediatyyliä pysyvästi Suomeen, ja tulemmekin Kotaessa kuulemaan esiintymisen ja Q&A tilaisuuden myötä lisää muun muassa manzai komediatyylistä!

Manzai on komediaesityksen muoto, jossa koomikot esiintyvät lavalla mikin edessä ja naurattavat yleisöä etukäteen käsikirjoitetulla hauskalla keskustelulla.

Ohjelmat joissa Gen Takagi Kotae Expossa nähdään:

Mitä on Manzai? Esitys ja Q&A – Lauantaina 29.6.2024 klo 14:00. Sirius-sali.

Meet & greetissä – Lauantaina 29.6.2024 klo 16:00. A-halli.

Meet & greetissä – Sunnuntaina 30.6.2024 klo 13:00. A-halli.


Namikolinx

Namikolinx on suomalainen sisällöntuottaja ja sosiaalisen median vaikuttaja, joka tunnetaan erityisesti positiivisista ja hauskoista YouTube videoistaan.

Tiesitkö, että Namikolinxin oma kirja On rankkaa olla tyhmä julkaistiin tammikuussa 2024?

On rankaa olla tyhmä, on lause, jota olen pyöritellyt paljon mielessäni, vaikka se ei edes ole totta. Kuka tämän ajatuksen minun päähäni on istuttanut? Kiusaajat? Opettajat? Tuntemattomat netissä?”

Tämä voimauttava itsetuntokirja käsittelee aiheita, joihin monen on helppo samaistua. Kotaessa sinulle tarjoutuu tilaisuus kysyä lisää, sillä Namikolinx nähdään Kotaessa muun muassa Namin juttuhetki Q&A ohjelmassa! Saatat myös päästä tapaamaan Namin henkilökohtaisesti meet & greet tilaisuudessa!

Ohjelmat joissa Namikolinx Kotaessa nähdään:

Namin juttuhetki & Q&A – Lauantai 29.6.2024 klo 11:30. Sirius-sali.

Meet & greetissä – Lauantai 29.6.2024 klo 13:30. A-halli.


ZoneVD & Herbalisti

ZoneVD ja Herbalisti, eli Joona Leppälä ja Juuso Karikuusi, ovat molemmat suomalaisia tubettajia ja sisällöntuottajia, jotka ovat nousseet suuren yleisön tietoisuuteen muun muassa YouTube kanaviensa kautta.

Kaksikkoa yhdistää tubettajan urien lisäksi myös vahva kiinnostus Japanilaiseen kulttuuriin ja sen ilmiöihin, ja he ovatkin vierailleet Japanissa useamman kerran, julkaisten myös paljon sisältöä matkoiltaan.

Oletko aina halunnut tietää lisää Japanissa vierailusta tai siellä asumisesta? Tule kuulemaan aiheesta lisää ZoneVD:n ja Herbalistin yhteiseen puheohjelmaan! Ohjelman lisäksi ZoneVD ja Herbalisti nähdään tapahtuman aikana Meet & Greet tilaisuudessa – olethan sinä jo valmis tapaamaan heidät livenä?

Ohjelmat joissa ZoneVD ja Herbalisti Kotaessa nähdään:

Matkalla Japanissa – Puheohjelma – Lauantai 29.6.2024 klo 16:00. Sirius-sali.

Meet & greetissä – Lauantai 29.6.2024 klo 17:30. A-halli.


Jarmo Koski

Jarmo Kosken kasvot ovat jääneet monen suomalaisen mieleen Seppo Taalasmaana Salatuista Elämistä, jonka lisäksi monilahjakkuuden työsuoritukset ääninäyttelijänä ovat kasvattaneet monta sukupolvea. Esimerkiksi monen suomalaisen rakastaman Nalle Puhin suomalaisäänenä toimii juurikin Koski.

Koski on kovan luokan esitystaiteiden moniosaaja, joka tunnetaan monista roolisuorituksistaan televisio- ja teatterituotannoissa, sekä ääninäyttelijänä lukuisissa animaatioissa. Karismaattisen näyttelijän ura alkoi jo 1970-luvulla ja Koski on viihdyttänyt sieltä asti suomalaisia monien sukupolvien ajan. 

Mietitkö millaista on olla suomalaisten tuntema julkkis? Millaista olisi näytellä ääninäyttelijänä esimerkiksi Disneylle? Onko mieleen jäänyt jokin unohtumaton kohtaaminen?

Ohjelmat joissa Jarmo Koski Kotaessa nähdään:

Q&A – Sunnuntai 30.6.2024 klo 15:30. Sirius-sali.

Cosplay esityskilpailun tuomaristo – Sunnuntai 30.6.2024 klo 12:30. Päälava.


Daiki Yoshikawa

Daiki Yoshikawa on Japanista Suomeen muuttanut Youtube-vaikuttaja ja mikrobloggaaja. Yoshikawa on kerännyt Youtubessa jo yli 13 tuhatta seuraajaa ja viestintäpalvelu X:ssä häntä seuraa liki 9 000 seuraajaa. Hän jakaa sosiaalisen median kanavillaan arkeaan kahden kulttuurin välillä.

Yoshikawa muutti Suomeen opiskelemaan maisterintutkintoaan Jyväskylän yliopistossa. Valmistuttuaan hän on asunut ja työskennellyt ympäri suomea, tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee pääkaupunkiseudulla kansainvälisen liiketoiminnan ja markkinoinnin parissa. 

Ohjelmat joissa Daiki Kotaessa nähdään:

Q&A – Lauantai 29.6. klo 17:30. Sirius-sali.

Meet & greetissä – Sunnuntai 30.6. klo 11:00. A-halli.

Daiki Yoshikawa