Kotae Expon taidekuja esittelee useita eri taide- ja kädentaitojen osaajia. Taidekujalla taitajien on mahdollista myydä teoksiaan, sekä ottaa vastaan tilaustöitä.

 

Taidekujahaku aikataulu

Haku alkaa: 1.2.2024
Haku päättyy: 23.2.2024
Linkki hakulomakkeeseen: Haku on päättynyt
Tulokset: Tulokset ilmoitettu 10.3.2024

Miten haen taidekujalle

Taidekujalle haetaan sähköisellä portfoliolla ja hakulomakkeella. Hakulomake tulee lähettää hakuaikana.

Mikäli haette taiteilijaryhmänä / kaverin kanssa, täyttäkää lomake yhdessä.

Hakemukseen merkitty vastuuhenkilö tulee saamaan keskitetysti kaikki viestit ja vastuuhenkilön tehtävä on viestiä ryhmänsä kanssa.

 

Hakuohjeet

Taidekujahakuun kannattaa valmistautua luomalla vapaamuotoinen portfolio. Portfolio voi olla nettisivu tai PDF-tiedosto. Tiedoston pystyy kätevästi jakamaan lataamalla sen Google Driveen / Dropboxiin tai muuhun vastaavaan palveluun. 

 

Portfolio sisältää
  • Lyhyen esittelyn taiteesta ja tuotteista mitä aiot tuoda taidekujalle
  • Kuvia noin 5-20 kpl tuotteista ja teoksista, tarvittaessa ytimekäs kuvateksti avaa kuvan sisältöä
  • Kaksi taiteilijaa tai taiteilijaryhmä voivat tehdä yhteisen portfolion

 

Tuotteet voivat olla

Printtejä, kirjoja, zineja, pelejä, pinssejä, koruja, figuureja, valokuvia tai muita taidonnäytteitä. Olennaista on kuitenkin että ne ovat hakijan suunnittelemia ja toteuttamia. Taiteilija voi kuitenkin tilata tuotteensa valmistajalta. Taidekujalle puolestaan ei sovi tekoälyllä tuotettu kuvitus tai syrjivä ja rasistinen sisältö.

 

Hinnat ja myyntipaikka

  • Lauantai 50 €
  • Sunnuntai 40 €
  • Lauantai ja sunnuntai: 80 €
  • Lisämyyjäpassit: 30 €

Hinnat sisältävät pöydän, tuolin ja myyjäpassin. Myyjäpassi oikeuttaa taidekujapäivänä myyntiin ja myyjien greenroomin käyttöön. Lisämyyjäpassi myydään vain taiteilijoille joiden kanssa pöytä jaetaan.

Pöydän saa somistaa ja sille saa tuoda rakennelmia, jotka ovat tukevia ja turvallisia. Kaikkien esille tulevien tuotteiden pitää olla sijoitettuna pöydälle.

Pöydän koko on 120 x 70 cm.

 

Ensikertalaiset

Kotae Expo järjestetään ensikertaa, joten tapahtumakohtaista ensikertalaiskiintiötä ei tästä syystä toteudu. Lähtökohtaisesti Kotae Expon taidekuja sopii kuitenkin taidekujailun kokeiluun ja aloittamiseen.

 

Valintaperusteet

Mikäli taidekujahakemuksia tulee runsaasti (enemmän kuin pystymme pöytiä tarjoamaan), valinnat tehdään tarkastelemalla hakijoiden portfolioita. Tarkastelu tehdään kaupallisesta näkökulmasta tavoitteena rakentaa mahdollisimman laadukas ja tarjonnaltaan monipuolinen taidekuja. Portfolioita tarkastelevat vapaaehtoisten raati, joka koostuu Kotae Expon järjestäjistä.

 

Tarkastele arviointikriteejä tarkemmin alla

Tekninen osaaminen

Työt esitellään sellaisina kuin mitä lopulliset tuotteet olisivat tai voisivat olla – viimeisteltyinä. Valmista tuotetta ei tarvitse olla kuvattuna, mutta irtonaiset luonnokset tai kokeelliset teokset eivät välttämättä välitä todellista kuvaa tuotannosta.

Luovuus

Töissä näkyy tekijän oma kädenjälki ja tyyli. Työt eivät muistuta tai jäljittele valmiita lisenssoituja tuotteita.

Kohderyhmän huomiointi

Kohderyhmämme kattaa laajan otannan erilaisia sarjoja, aiheita ja kiinnostuksen kohteita. Pyrimme valinnoissa monipuoliseen valikoimaan.