Millaisella hakemuksella Kotae Expoon tai muihin con tapahtumiin kannattaisi hakea vapaaehtoiseksi? Riittävätkö nimi ja ikä, pitääkö mukana olla täydellinen CV? Voiko hakemukseen laittaa linkkejä?

 

Tästä artikkelista löydät muutamia näkemyksiä aiheeseen!

Vapaaehtoishakemuksesi voit lähettää meille Kompassissa!

 

 

Tapahtuman vapaaehtoiset valitaan hakemusten perusteella, ja tehtäviin valitaan parhaiten tarvetta vastaavat henkilöt. Hyvissä vapaaehtoishakemuksissa toistuvat kuitenkin usein muutamat asiat.

 

  1. Perustiedot on täytetty huolellisesti

Olipa kyseessä sitten sähköpostilla, Kompassissa, tai muulla alustalla lähetetty vapaaehtoishakemus, varmistathan että nimesi, yhteystietosi ja muut perustiedot on täytetty oikein niihin suunnitelluissa kentissä. Mikäli yhteystiedoissasi on virheitä, et välttämättä saa lainkaan tietoa valinnastasi, tai pysty vastaanottamaan ohjeistuksia tehtäviisi liittyen. Tämä saattaakin vaikuttaa jo päätökseen valita sinut vapaaehtoiseksi. 

 

2. Kerrot kuka olet!

Hakemuksia läpikäyvä vapaaehtoisvastaava ei välttämättä tunnista nimeäsi tai nimerkkiäsi, tai ole koskaan edes tavannut sinua! Kerro siis hakemuksessasi millainen tyyppi olet, ja miksi haluaisit työskennellä tapahtuman vapaaehtoisena.

 

3. Kerrot myös, miksi juuri sinä? 

Hakemuksessa kannattaa kertoa, miksi juuri sinut pitäisi valita hakemiisi tehtäviin. Voit esimerkiksi hakemuksessasi kuvata, miten koet hyvän vapaaehtoisen hakemassasi roolissa toimivan, ja miten itse toimisit tapahtumassa.

Avata kannattaa myös mahdollista aikaisempaa kokemusta tehtävistä, jotka voisivat auttaa sinua juuri hakemassasi roolissa. Mikäli aikaisempaa kokemusta tehtävästä ei ole, voi sitä kuitenkin paikata innokuudella uuden oppimiseen ja aidolla halulla tehdä parhaansa kyseisessä tehtävässä. Myös siis innostuksesta ja motivaatiosta kannattaa hakemuksessa kertoa! 

Täydellistä CV:tä tai ansioluetteloa ei hakemukseen siis kuitenkaan tarvitse liittää mukaan, ellet välttämättä halua. 

 

4. Haet useampaan tehtävään

Huomaathan, että voit samalla hakemuksella hakea useampaan kuin yhteen eri tehtävään. Valitsemalla tehtävälistalta usemman kuin yhden tehtävän, maksimoit mahdollisuutesi tulla valituksi yhteen hakemistasi rooleista!

Vaikka hakisit useampaan tehtävään, voit kuitenkin  kertoa, mikäli jokin tehtävä on sinulle ensisijaisena mielenkiinnonkohteena, ja helpottaa näin hieman vapaaehtoisvastaavan työätä toimenkuvan pohdinnassa.

Mikäli olet jo hakenut Kotae Expon vapaaehtoiseksi, ja mielesi tehtävistä muuttuu, tai uusia mielenkiintoisia tehtäviä avautuu, voi muokata ja täydentää hakemustasi myös jälkikäteen Kompassiin kirjautumalla. 

 

5. Uskallat innostua!

Uskalla innostua ja osoita kiinnostuksesi tapahtumaa kohtaan jo hakemuksessa! Kokemusta ja muuta aikaisempaa osaamista pystyy tapahtumissa paikkaamaan valtavasti omalla innostuksella tehtäviä kohtaan. Tapahtumassa tehtävät työt oppii nopeasti, kun haasteen on valmis ottamaan vastaan, ja rohkaistuu kysymään neuvoa. 

Hakemuksessa innostus voi näyttäytyä monin eri tavoin. Hakemuksen voikin Kompassin tekstikentän lisäksi tehdä esimerkiksi PowerPoint esityksenä tai videona. Tiedostot voit lisätä esimerkiksi GoogleDrive kansioon, jonka jakolinkin liität hakemuksesi vapaasana-kenttään. Samalla tavalla voit liittää mukaan esimerkiksi CV:si, josta käy ilmi tapahtumanjärjestämisen kannalta olennainen kokemuksesi. 

 

Uskalla erottua muista hakijoista jo hakemuksellasi, ja ole mukana rakentamassa vuoden suurinta japanilaiseen ja korealaiseen popkulttuuriin keskittyvää tapahtumaa! 

 

Muista lukea myös vapaaehtoistemme eduista tällä sivulla. Samalta sivulta myös kuvaukset eri tehtävistämme, sekä lisätietoa työvuorojen kestosta tapahtuman aikana. 

 


Klikkaa tästä ja lähetä hakemuksesi Kompassissa vielä tänään!

Vapaaehtoishaku päättyy 11.3.2024 klo 23:59!