Kotae Expo tuo Japanilaisen ja Etelä-Korealaisen populaarikulttuurin ensimmäistä kertaa Tampereen messukeskukselle!

 

Japanilaisen ja korealaisen populaarikulttuurin tapahtuma Kotae Expo järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereen messukeskuksessa, 29.-30. kesäkuuta 2024.

 

Kotae Expon vapaaehtoiset ovat tehneet jo pitkään töitä Suomen mittakaavassa erityisen ison Japanin ja Etelä-Korean populaarikulttuuriin liittyvän tapahtuman parissa. Tapahtuman konsepti on tuttu jo tunnetuista ja usein loppuunmyydyistä pienempimuotoisista con-tapahtumista. 

Erona aikaisempiin con tapahtumiin on se, että Tampereen Messukeskukseen Kotae Expon tiloihin mahtuisi peräti kolme Tampere-talon kokoista con-tapahtumaa! Tapahtuman katon alta löytyy nähtävää esimerkiksi animesta ja mangasta, cosplaystä, k-popista ja itä-aasialaisista peleistä kiinnostuneille kävijöille. Messukeskuksessa tullaan näkemään muun muassa cosplay-pukuloistoa, lahjakkaita taiteilijoita ja artesaaneja, sekä teemakahvila @torii! 

 

Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on tarjonnut järjestäjilleen vain taivaan unelmien rajaksi – realiteetteja unohtamatta. Ohjelmaa, vieraita ja myyjiä etsiessä Kotae Expon taustajärjestö Kotae ry onkin pyrkinyt tekemään tapahtumasta yhtäaikaisesti conikonkareille tutun, mutta myös täysin uusia elämyksiä tarjoavan kokemuksen.

Halusimme luoda tapahtuman, joka tarjoaisi matalan kynnyksen kohtaamispaikan niin vanhoille kuin uudemmillekin harrastajille”, kertoo toinen tapahtuman pääjärjestäjistä Nimu Helenius. “Kotae Expo pyrkii olemaan vastaus tapahtumien kasvaneeseen kysyntään, ja tarjoamaan puitteet niin ystävien näkemiselle, uusille kohtaamiselle kuin erilaisista ohjelmanumeroista nauttimiselle.

Messukeskuksella on kapasiteettia Pohjoismaiden suurimpaan alan tapahtumaan. Tällä hetkellä suurimman tapahtuman titteliä kantaa Ruotsissa järjestettävä NärCon.

Suomessa alan tapahtumille on löytynyt vakiintunut, mutta jatkuvasti kasvava kävijäkuntansa. Kotae Expo syntyi tarpeeseen luoda tapahtuma, jonne tervetulleita ovat kaiken tasoiset harrastajat matalalla kynnyksellä – riippumatta kokemuksesta, harrastuneisuudesta tai nopeasta hiirisormesta. Moni suosittu alan tapahtuma myy ennakkolippunsa loppuun jopa minuuteissa, ja nyt Kotaen tilat mahdollistavatkin entistä suuremman lippukapasiteetin. Kotae Expon taustajoukoissa häärii vapaaehtoisina pitkän linjan harrastajia ja kokeneita con-tapahtumien järjestäjiä sekä uudempia kasvoja täysin rakkaudesta lajiin. 

Messukeskus tarjoaa Kotae Expolle mahdollisuuden luoda mahdollisimman esteetön tapahtuma. Tapahtumapaikalla pyörätuolilla tai lastenrattaiden kanssa liikkuminen tuleekin olemaan helppoa, sillä Tampereen messukeskus on täysin esteetön tila kulkemisen suhteen! Kotae Expossa huomioidaan myös muunlainen esteettömyyden tarve esimerkiksi hiljaisella huoneella ja tarkoin opastein.

 

Tilava tapahtumapaikka myös turvaa mukavan sisäilman, helteestä tai vesisateesta riippumatta. Tilaa on runsaasti, mikä mahdollistaa paikan järjestämisen niin yhdessäololle, tanssiharjoituksille kuin cosplay-asujen kuvaamiselle, ja monelle muulle aktiviteetille.

Kotae Expon arvoihin kuuluvat lähestyttävyys, läpinäkyvyys ja turvallisuus; sekä pehmoisuus ja pörröisyys. Tapahtuman järjestäjille on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen voi tapahtumassa tuntea olonsa turvalliseksi, nähdyksi ja tervetulleeksi.

Tervetuloa Kotae Expoon, missä jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on. Tapahtumamme on kuin Toki-maskottimme – lähestyttävä ja täynnä pörröistä iloa. Vaikka tämä on ensimmäinen tapahtumamme, pyrimme luomaan tunnelman, joka tuntuu tutulta ja turvalliselta heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Odotamme innolla, että pääsette kokemaan tämän ainutlaatuisen seikkailun kanssamme!

Tiedot ja Aikataulu:

    • Mitä: Kotae Expo – messutapahtuma, joka on erikoistunut Japanilaiseen ja Etelä-Korealaiseen populaarikulttuuriin

    • Päivämäärä: 29.-30. kesäkuuta 2024

    • Paikka: Tampereen Messukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

    • Mitä maksaa: Päivälippu alkaen 29€

 

Lisätiedot:

Media, näytteilleasettajat ja myyjät: kotaery(at)gmail.com 

Lisätietoja osoitteesta https://kotae.fi/

 

Seuraa Kotae Expoa somessa:

 

Kotae Expo toivottaa kaikki aihealueesta kiinnostuneet, vannoutuneet harrastajat ja uteliaat harrastusta aloittelevat perheineen ja ystävineen lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan!

– Kotae Expon vastaavat