Oletko jo törmännyt Kotae Expon edustuspisteillä tai kesän tapahtumassa upeisiin lohikäärmeisiin? Mistä on kyse, miksi Kotae Expo on ottanut lohikäärmeet huomaansa ja mistä oman lohikäärmeen voi löytää? Kokosimme tähän uutiseen vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin!

Kuvituskuva: kaksi koristeellista lohikäärmehahmoa aurinkoisessa puistossa; valokuva.

Lohikäärme poi – mistä on kyse?

Kotae Expon lohikäärmeet ovat variaatio poi-nimisestä flowtaiteessa käytetystä välineestä. Poi on usein nauhan tai ketjun päässä oleva paino, jota pyörittäessä syntyy kuvioita liikeradasta riippuen. Lohikäärme poin lähisukulaisia ovat esimerkiksi tulitaiteessa käytetyt palavat poit, silkkikangas-poit ja LED-poit. Lohikäärme poi koostuu nauhasta, siihen kiinnitetystä koristeellisesta lohikäärmeen päästä, sekä lohikäärmeen hännästä. Hännän pituus vaihtelee, Kotae Expon pisteellä olet saattanut nähdä 3, 5, 10, tai jopa 12 metriä pitkän lohikäärmeen.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen)

Kuvituskuva: valokuva värikkäästä lohikäärme poista käytössä.

Miten Kotae Expo löysi lohikäärmeet?

Kuinka siis lohikäärmeet löysivät tiensä Kotae Expoon?

Kotaelaiset kävivät 2024 keväällä edustamassa Latviassa, WinterConissa. Edustuspöytien läheisyydessä Kotaelaiset tutustuiva paikallisiin poi-taiteilijoihin, joilla oli mukanaan poi lohikäärmeiden ohella myös LED-poi palloja ja muuta sirkusvälineistöä.

Poi lohikäärmeet tekivät kuitenkin lähtemättömän vaikutuksen. Niiden hypnoottinen soljuva liike puhutteli edustajiamme jo sivusta katseltaessa, ja lopullisesti ne veivät sydämet siinä vaiheessa, kun lohikäärmeitä päästiin kokeilemaan. Tapahtuman toinen pääjärjestäjä, Susetela, totesikin tässä hetkessä: ”Suomi tarvitsee lohikäärmeitä.”

Hiljalleen tästä lausahduksesta tuli totta. Ensimmäiset lohikäärme poit saapuivat Suomeen noin kuukausi ensikohtaamisen jälkeen, ja sittemmin niiden määrä on vain kasvanut Kotaen järjestäjien keskuudessa. Lohikäärmeet ovatkin viimeisen vuoden ajan vierailleet lukuisissa tapahtumissa ympäri Suomen, ja olleet isossa roolissa myös Kotae Expon edustustapahtumissa, sekä kesän Kotae Expossa, jossa lohikäärmeitä on päässyt kesyttämään myös itse.

Haluan oman lohikäärmeen!

Lohikäärme poit ovat vielä verrattain uusia länsimaissa ja Kotae Exponkin lohikäärmeet ovat hankittu niiden alkulähteiltä itäaasiasta – Kiinasta.

Kotae Expo on kuitenkin tilannut pienen testierän lohikäärmeitä ja niiden odotetaan saapuvan loppuvuodesta. Jos siis et halua tilata ulkomailta, laita Kotae Expon somekanavat seurantaan! Tiedotamme hinnoista, saatavilla olevista lohikäärmeistä ja tilausehdoista heti, kun mahdollista.

Verkkokaupoista voi hakea hakusanalla dragon poi. Ulkomailta ja EU:n ulkopuolelta tilattaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että tuotteesta tulee maksaa ALV ja tullimaksu. Kotae Expon kautta lohikäärmeen adoptoitaessa vältätkin yllätyskulut!