Vad kan du vänta dig?

Kotaeo Expo 2024 evenemanget är ett stort evenemang med fokus på japansk och koreansk populärkultur, anime och manga, organiserat av volontärer från entusiaster åt entusiaster! Evenemanget arrangeras av Kotae Ry, som är en ideell förening.

Vårt evenemang fungerar som en mötesplats för både nya och gamla entusiaster, samtidigt som det erbjuder trevligt program för hela helgen. Förutom tal- och föreställningsprogram kommer vårt program att innehålla en hel del inkluderande program, såsom workshops, tävlingar, dansövningar och andra program som du kan också delta i själv. Evenemangets försäljningsbord sal, hantverkare, konsthall och loppis erbjuder också ett utbud av produkter från våra ämnesområden.

Värdena för vårt evenemang återspeglas i säkerhet, vänlighet och värme. Vi arrangörer deltar med en positiv attityd och vi hoppas att det ska ta sig an även våra volontärer, program arrangörer, säljare och besökare!

 

Vi kommer att informera dig om alla uppdateringar och nyheter relaterade till evenemanget inte bara på vår hemsida utan även på våra sociala mediekanaler. Gå och hämta Kotaes konton för att följa på Facebook, Instagram, Threads, X och TikTok!

 
Evenemangets öppettider

Kotae Expo 2024 är öppen:

Lördag 29.6. kl 10 – 20*
Söndag 30.6. kl 9 – 17

*Evenemangets program fortsätter i några av mässlokalerna även kvälls- och nattetid. Förutom enskilda program tystnar dock evenemanget mot natten.

 

Varifrån kommer ordet ”Kotae”?

Ordet kotae kommer från det japanska språket och betyder svar/lösning. Kotae Expo syftar till att vara ett svar på den ökade efterfrågan på evenemang, och att ge en ram för hobbyn, där både nya entusiaster och långvariga veteraner kan träffa varandra, dela med sig av sina kunskaper och presentera sina kunskaper på många olika sätt!

Naturligtvis kan frågorna och deras lösningar i framtiden bli annorlunda än nu och vi vill vara med och svara på dem också.

Varför expo och inte con?

I sin officiella betydelse har con och expo ingen stor skillnad. Eventet som anordnas på utställningscenter passar dock inte helt in i samma ram som vi lärt att känna con event, därför identifierar vi oss mer med expo-termen denna gång. I världen har expo utställningar också traditionellt anordnats mer exakt i stora utrymmen som mässan. 

Vårt event har många av samma element som con, men vi medger att vi kombinerar de elementen på ett lite annorlunda sätt och i ett annat förhållande, samtidigt som vi strävar efter att skala upp storleken!

Hur skiljer ni er från con event?

Vårt event består av många element som är bekanta från con, men deras relationer kan skilja sig något från vad du är van vid. Vi försöker ta med ett särskilt inkluderande program till vårt evenemangsprogram, såsom workshops, dans och annat att göra. Eftersom utrymmesbrist är inte vårt första bekymmer vill vi även erbjuda plats för saker som att umgås och fotografera!

Våra lokaler erbjuder möjligheten att planera och genomföra ett evenemang från helt nya utgångspunkter, så vi kommer garanterat att hitta något välbekant och något nytt för varje aktiv deltagare.