Även om ordet ”con” inte finns i namnet på vårt event så är cosplay, d.v.s. karaktärsdressing, väldigt tillåtet på vårt event och därmed en stor del av hela eventet. I Kotae kommer du också att se cosplay-tävlingar på lördag och söndag, då de tävlande erövrar både huvud- och sidoscenen!

Cosplay-entusiaster kan göra en cosplay-outfit baserad på olika fiktiva källor, som animationer, spel, tecknade serier eller till exempel idoler. Du kan också designa karaktären helt själv, i så fall är det bara din fantasi som sätter gränser!

Läs mer om Kotae Expos Cosplay-tävlingar här!

Kolla även in eventets Cosplay-bal och CMV-tävling!

Andra cosplayaktiviteter på Kotae Expo:

Kotae Cosplay Foxwalk

Om tävlingar inte är något för dig, men du vill visa upp din outfit, erbjuder Kotaes Cosplay Foxwalk dig den perfekta möjligheten. Det är en lågtröskel catwalk-modevisning, där du kan delta antingen ensam eller i en grupp på upp till 6 personer. Kostymer kan vara hemgjorda, köpta eller skräddarsydda!

Foxwalk innehåller ingen faktisk föreställning, men vi hoppas att du vågar kasta dig in i karaktären under promenaden och poseringarna. Det kommer också att finnas en programledare som kommer att förklara modevisningen.

Kotaes Cosplay Foxwalk har inga källbegränsningar för karaktärer.

Fotografi på Kotae Expo

Har du drömt om ett fotograferingsögonblick i en miljö som passar din outfit, men möjligheterna till det har varit begränsade?

På Kotae Expo hittar du lite olika fotoväggar vars fronter är mer eller mindre iscensatta på ett sätt som passar bakgrunden!

Vi kommer att publicera mer information om stilarna och uppsättningarna av fotografiväggarna när evenemanget närmar sig.

Om du har några frågor angående cosplay-programmet är du välkommen att kontakta vår cosplay-representant. Du kan nå honom på dragoneri (at) kotae.fi